Pad rumunskih velikana

Nekada dva najveća rumunska kluba Steaua i Dinamo iz Bukurešta takmiče se u drugoj ligi Rumunije. Primat su preuzeli neki drugi klubovi poput Kluža iz istoimenog grada i FCSB koji je zapravo klon Steaue, privatni klub koji se nakalemio na ime Steaue. To je zapravo duga priča u koju su upletena vlasnička prava i istorija samog kluba. Dok su navijači Steaue nastavili da navijaju za jedini tim u trenutku mogući a to je FCSB, prava Steaua tj prava pravno gledana morala sudskom odlukom u niže rangove dok se nije uspela plasirati u drugu ligu Rumunije. Imala je sreću pa je zadržala pravo na svoj stadion.

Dinamo iz Bukurešta je zbog loših rezultata morao da napusti prvu ligu i sada je u drugoj gde se zajedno sa Steauom bori za ulazak u prvu ligu. Da li će uspeti u tome videće se na kraju sezone.Biće interesantno za koga će navijati navijači Steaue ukoliko se sledeće sezone u prvoj ligi nadju Steaua i FC Steaua Bukurest. FSCB je svake godine kandidat za titulu, a Steaua će kao društveni klub svakako imati podršku države. Biće to sukob privatne i državne Steuae, tj privatnog i društvenog koncepta.

Što se Dinama tiče on dost akaska i za Steauom i FCSB-om, Klužom, Univerzitateom, ali ima veliku armiju navijača u glavnom gradu. U svakom slučaju biće to liga puna derbija.

see location here : link

Steaua Dinamo Bucurest
copyright @ 2023 belgradelive.net all rights reserved.